Amadeea

Amadeea

Vioara

Este considerată cea mai provocatoare violonistă din România, dar şi cea mai talentată,ea face senzaţie ori de câte ori se urcă pe scenă.
Vioara a fost cea care a ales-o pe ea şi nu invers.
Din dragoste pentru acest instrument, şi-a schimbat chiar şi numele.
Iar muzica a răsplătit-o cu succes.
S-a nascut in Giurgiu, locuieste in Bucuresti.
A urmat Scoala de Muzica din orasul natal, incepand de la varsta de 6 ani, apoi a fost admisa la Universitatea Nationala din Bucuresti, cu media 10. In sesiunea 2014, a absolvit Masterul la UNMB, specializarea Educatie Muzicala Contemporana.

A studiat vioara clasica 12 ani cu profesoara Maria Nitescu din Giurgiu, insa dupa absolvirea liceului s-a axat mai mult pe alte stiluri muzicale.
Pentru ca fac parte dintr-o familie in care muzica nu este ceva nou ( tatal percutionist, fratele solist vocal), fiind crescuta intr-un mediu in care muzica se canta si se asculta aproape in permanenta.
Amadeea , o poveste completa: vioara clasica, abordare non-conformista, frumusete naturala, gratie, pregatire completa si, mai presus de toate, pasiune.

Violonista la Orchestra Naţională Valahia o orchestra tanara, profesionista, formata din aproximativ 30 de instrumentisti si semifinalista la “Romanii au talent”, Amadeea este cea mai potrivita alegere cand te gandesti pe cine doresti sa vada si sa auda invitati tai pentru prima oara.
A pus bazele unui concept foarte interesant, “Flamenco Fusion” in cel mai recent proiect colaborand cu dansatorul si percutionistul argentinian Lucas Molina
De curand violonista a interpretat „Ciocârlia”, „Rapsodia română” şi „Ciuleandra” într-o abordare nonconformistă unde vioara clasică s-a îmbinat cu sound-ul creat de band.
Asa cum spune chiar ea: “Pasiunea pentru muzica imi ocupa aproape tot timpul.”.